چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۳

رئیس منتخب ایفلا:

کتابخانه‌ها به مردم یاد می دهند چگونه از فناوری‌های مدرن به‌طور معناداری برای اهداف خود استفاده کنند

باربارا لیسون

باربارا لیسون، رئیس منتخب ایفلا در همایش کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی با اشاره به اینکه همایش کارکردهای اجتماعی برجسته ترین کار کشور ایران در حوزه کتابداری است، گفت: کتابخانه‌ها مؤسساتی هستند که مردم می‌توانند یاد بگیرند چگونه از فناوری‌های مدرن به‌طور معناداری برای اهداف شخصی و همچنین برای مهارت‌های حرفه‌ای خود استفاده کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان، باربارا لیسون، رئیس منتخب ایفلا در همایش کارکردهای اجتماعی کتابخانه‌های عمومی گفت: همایش کارکردهای اجتماعی برجسته‌ترین کار کشور ایران در حوزه کتابداری است.

رئیس منتخب ایفلا در ابتدای صحبت‌های خود در همایش کارکردهای اجتماعی کتابخانه‌های عمومی عنوان کرد: همکاران عزیز ایرانی، من بسیار خوشحال و مفتخرم که از من دعوت شده تا به نمایندگی از ایفلا پیام خوش آمد گویی را در این همایش ارائه کنم؛ می‌دانم که این اجلاس در زمان عادی در شرایط مطلوبی می‌توانست برگزار شود و ما می‌توانستیم با هم ملاقات داشته باشیم و شخصاً ارتباط برقرار و همکاری کنیم. متأسفانه، به دلیل ویروس کرونا، این همایش مانند بسیاری دیگر از برنامه ها باید به‌صورت مجازی برگزار شود که این البته نتیجه ناراحت کننده این همه گیری جهانی است که اکنون همه ما با آن روبرو هستیم.

وی اضافه کرد: با این حال، من مطمئن هستم که اجلاس امروز شما یکی از برجسته‌ترین کارهای خوب در کشور ایران خواهد بود. شما از ارائه مقالات علمی کتابداران و محققانی بهره خواهید برد که حاوی درس‌هایی است که کتابداران عمومی آموخته‌اند و سایر نکاتی که در زمینه خدمات به جامعه ارائه شده است؛ همچنین نمونه‌های خوبی از چگونگی نقش کتابخانه‌ها در جلوگیری از آسیب پذیری‌های اجتماعی را مشاهده خواهید کرد. من استعاره‌ای را که برگزار کنندگان برای توصیف این همایش به کار برده‌اند بسیار دوست دارم. شما یک قطار مجازی و مفهومی طراحی کرده‌اید که در امتداد شهرها حرکت می‌کند و تجربیات کتابداران را جمع می‌کند و آن‌ها را به این اجلاس می‌آورد تا بهترین عملکرد کتابداری ایران را نشان دهد. عالی است که شما دارای ۲۰ برنامه فرعی هستید که توسط کتابداران عمومی گرفته و همچنان هم ادامه دارد.

باربارا لیسون به موضوعات همایش ملی کارکردهای اجتماعی کتابخانه‌های عمومی گریزی زد و اضافه کرد: موضوع اصلی شما برای این همایش "ویژگی‌های اجتماعی کتابخانه‌های عمومی" است. و من بسیار خوشحالم که شما این موضوع را انتخاب کردید زیرا من یک کتابدار عمومی نیز هستم و همیشه تمرکز کار خود را بر تأثیرات اجتماعی کتابخانه‌ها گذاشته‌ام. البته من اکنون به‌عنوان رئیس منتخب ایفلا ، نه تنها نماینده کتابخانه‌های عمومی هستم بلکه باید نماینده هر کتابخانه‌ای در جهان فارغ از نوع ، مکان، و میزان غنی بودن کتابخانه باشم. اما هنوز که بیش از ۳۰ سال در یک کتابخانه عمومی کار کرده‌ام ، مطمئن هستم که کتابخانه‌های عمومی یکی از پایه‌های اصلی موفقیت جامعه پیشرفته ما هستند.

وی افزود: نمایندگی ایفلا در این همایش به من این فرصت را می‌دهد تا در مورد فدراسیونمان صحبت کنم و به شما بگویم که ایفلا از کتابخانه‌ها و کتابداران جهان و همچنین از شما نیز حمایت می‌کند. ابتدا می‌خواهم سلام رئیسمان کریستین مک کنزی را به شما برسانم. او کتابدار مستقر در استرالیا است. مطمئناً می‌توانید تصور کنید که ریاست ایفلا در زمان همه گیری جهانی به دلیل عدم امکان ملاقات با همکاران در سراسر جهان بسیار سخت است. از سال‌های گذشته ، به‌عنوان رئیس منتخب ایفلا بودن ، آسان نبوده. عدم امکان سفر و تماس شخصی با همکارانم و همچنین با شما در کشور زیبا و فوق‌العاده‌تان، اتفاقی غریب بود.

رئیس منتخب ایفلا  ادامه داد: در صحبت‌هایم، می‌خواهم در مورد فعالیت‌ها و برنامه‌های اخیر و فعلی که ایفلا برای اجرای نقش خود به‌عنوان صدای جهانی کتابخانه‌ها انجام می‌دهد را گزارش دهم. علاوه بر این، نه تنها این فعالیت‌ها اجرا می‌شود، بلکه اینکه چگونه ایفلا تلاش می‌کند تا پیش قدم شود و مشعل را برای مسیر کتابخانه‌ها به آینده روشن کند. لطفاً اجازه دهید ابتدا خودم را معرفی کنم. من بیش از نیمی از عمرم کتابدار هستم. من تمام شغل حرفه‌ای خود را در زمینه کتابخانه گذرانده‌ام و در چندین نوع کتابخانه در سمت‌های مختلف کار کردم. من بیش از ۲۸ سال است که مدیر کتابخانه‌های عمومی برمن در شمال آلمان هستم. توجه من در این موقعیت این است که به نیم میلیون نفر از ساکنان شهرم یکی از بهترین نظام‌های مدیریتی کتابخانه در آلمان را ارائه دهم. خوشحالم که گروه کتابخانه‌ای من، در رسیدن به هدفمان موفق هستیم. می‌توانم بگویم که کار در یک کتابخانه عمومی اشتیاق بزرگ من است. همچنین من همیشه وظیفه شخصی خود می‌دانستم که فعالیت‌های حرفه‌ای خود را محدود به کارهای روزمره در کتابخانه عمومی بِرمِن نکنم. فعال بودن در کار در زمینه سیاست کتابخانه یکی دیگر از علاقه‌های بزرگ من است.

وی اضافه کرد: من فکر می‌کنم که این موضوع تأثیرات مثبت اجتماعی کتابخانه‌ها را در خود جای داده است که باید در همه جا و با شور و اشتیاق به سیاستمداران و مسئولان تصمیم گیرنده ارائه شود. بنابراین عمیقاً اعتقاد من این است که لازم است کتابخانه‌ها و خدمات عالی جامعه را در زمینه‌های سیاستی وارد و تلاش کنم کتابداران را در دستور کار سیاست‌ها قرار دهم. به همین دلیل من خود را متعهد کردم که در سطح ملی و در انجمن‌های بین‌المللی کتابخانه‌ای به‌عنوان یک حمایت کننده از کتابخانه فعالیت کنم. این مقصود، من را به سمت هیئت مدیره و سمت ریاست در انجمن کتابخانه‌های آلمان سوق داده است. من چندین بار برای هیئت اجرایی  اِبلیدا، چتر اروپایی انجمن‌های کتابخانه‌های ملی در کشورهای اتحادیه اروپا که در آنجا وظایف معاون رئیس جمهور شناخته می‌شوند ، انتخاب شدم. سرانجام، ۹ سال پیش، برای اولین بار به عضویت هیئت مدیره ایفلا انتخاب شدم.

بابارا لیسون به رویکرد جدید ایفلا اشاره کرد و گفت: از آن زمان من تشویق شدم که خودم را عمیقاً به ایفلا متعهد کنم و مشتاقانه در رویکرد جدید جهانی ایفلا برای تقویت حوزه کتابخانه جهانی شرکت کردم. مطمئناً می‌توانید تصور کنید که من چقدر مفتخر و خوشحال شدم وقتی فهمیدم که ظرف ۸ ماه رئیس ایفلا خواهم بود. من در مورد سوابق شخصی خود برای تحت تأثیر قرار دادن مخاطبانم صحبت نمی‌کنم، اما برای اینکه به شما نشان دهم یک زندگی و سیاست کتابخانه می‌تواند به یک علاقه تبدیل شود و می‌تواند باعث تحریک مثبت رشد حرفه‌ای و شخصی شما باشد.

وی افزود: اهمیت آن به حدی است که همکارانی در سراسر جهان و همچنین در ایران وجود دارند که به سیاست کتابخانه و حمایت از کتابخانه نه تنها برای پیشرفت و رضایت شخصی‌شان، بلکه به خاطر توسعه کتابخانه‌ها در کشورهای مربوطه و در کل جهان اشتغال دارند؛ بنابراین، سخنرانی من به‌عنوان انگیزه و دعوتی برای شماست که در مورد مشارکت در سیاست کتابخانه در انجمن خود فکر کنید. ما به افرادی نیاز داریم که تمایل داشته باشند و مشعل حمایت از کتابخانه را به دست بگیرند.

وی اضافه کرد: این علاقه و مشارکت نه تنها نیاز به تعهد مادام‌العمر و شخصی دارد، بلکه فرصت‌هایی را برای مشارکت با افراد جالب در داخل و خارج از دنیای کتابخانه فراهم می‌کند تا بتوانند کتابخانه‌ها را تحت تأثیر و همراهی خود در مسیرشان به آینده قرار دهند و به جستجو و تلاش برای تقدیر و برای تحول کتابخانه‌های به خاطر مراجعه کنندگانشان بپردازند. به‌طور خلاصه، این تعهد می‌تواند احساس رضایت شخصی و موفقیت شغلی عمیقی را به همراه داشته باشد.

وی همچنین به فعالیت‌های ایفلا پرداخت و ادامه داد: حال اجازه دهید به ایفلا بیاییم و از نزدیک به فدراسیون و فعالیت‌های خود نگاهی بیندازیم تا دنیای کتابخانه‌ها را در مسیر ورود به آینده همراهی کنیم. من می‌خواهم در سخنرانی خود عناصر اصلی نحوه کار ایفلا برای شما و کاربران و مراجعه کنندگان شما را شرح و ارائه دهم. همان‌طور که می‌دانید، ایفلا صدای جهانی کتابخانه و حرفه اطلاع رسانی در جهان است؛ بنابراین، ایفلا  به‌عنوان صدای کتابداران ایرانی و همچنین کتابخانه‌های ایران  نیز عمل می‌کند. با این ادعا، ایفلا قصد دارد پشتیبان و حامی توسعه حوزه کتابخانه باشد تا فرصت‌هایی را برای ملاقات و ارتباط با متخصصان از سراسر جهان و انتشار استانداردها و دستورالعمل‌های کتابخانه‌ای و اطلاعاتی فراهم کند. 

رئیس منتخب ایفلا  ادامه داد: چشم انداز ایفلا دستیابی به یک حوزه کتابخانه‌ای قوی و متحد است که از جوامع باسواد، آگاه و مشارکت پذیر برخوردار باشد. ما به‌عنوان مأموریت خود، برای الهام بخشیدن، تعامل، توانمند سازی و ارتباط شما با حوزه کتابخانه جهانی تلاش می‌کنیم. ایفلا شرایط بسیار خوبی دارد تا تحول جهانی سراسر دنیا و جامعه دیجیتال را برای شما به ارمغان بیاورد. این امر ما را قادر می‌سازد تا برای مقابله با چالش‌های فعلی و احتمالی آماده باشیم. تمام فعالیت‌هایی که اکنون توسط ایفلا انجام می‌شود، با رویکرد جدید ایفلا که بیان کننده عملکرد یک  سازمان مشارکتی و فراگیر که به دنبال پایداری است، توصیف شده‌اند. بنابراین، ایفلا  سخت تلاش می‌کند و به‌تبع آن آگاهی ما را متمرکز می‌کند و مجموعه ذهن ما را به این باور می‌رساند که کتابخانه‌ها واقعاً در مشارکت اجتماعی، حمایت و پشتیبانی از مسائل مهم دنیای دیجیتال مانند سواد اطلاعاتی، تحول دیجیتالی، سواد دیجیتال و نوآوری دیجیتال، حفاظت دیجیتالی و فیزیکی، دسترسی آزاد و همچنین دسترسی باز، علم باز و قوانین حق کپی رایت عادلانه تأثیرگذار هستند. کارهای ایفلا تاکنون به جهت دهی حمایت از کار کتابخانه‌های جهان اختصاص یافته است.

رئیس منتخب ایفلا به آخرین تحولات ایفلا اشاره کرد و ادامه داد:  یکی از مؤثرترین پایگاه‌ها برای فعالیت‌های ایفلا و توسعه آینده، گزارش روند ایفلا است که به‌طور مرتب به‌روزرسانی می‌شود و آخرین گرایش‌ها و تحولات جامعه جهانی را مستند می‌کند. گزارش روند ایفلا ویژگی‌های تخصصی چند جانبه را از خارج از حوزه کتابخانه ارائه می‌دهد. و برای کتابخانه‌ها ، انجمن‌های کتابداری و سایر،  موارد مهم و تأملی در مورد روند اصلی پیشرفت‌های بلند مدت در جهان کتابداری فراهم می‌کند. و اینها مسائلی هستند که رشته ما با آن روبروست. اکنون می‌خواهم درباره پروژه‌های اخیر و در جریان ایفلا را به شما معرفی کنم که همه بر پایه منافع اعضای ما انجمن‌های کتابداری، کتابخانه‌ها و همچنین کتابداران هستند. مهم‌ترین هدف ایفلا با تمامی این پروژه‌ها گسترش دامنه اجرا و حمایت از کتابخانه‌ها در سطح ملی و بین‌المللی است. حتی یک کتابخانه شخصی هم باید تحت حمایت و پشتیبانی فعالیت‌های حمایت‌گرانه در سطح محلی خود قرار بگیرد. پس بیایید نگاهی به آخرین و مهم‌ترین پروژه‌های انجام یافته بیندازیم. اولین گام پروژه چشم انداز جهانی ایفلا بود با شعار "با یکدیگر آینده را خلق کنیم" هدف آن برنامه این است که ایفلا را به‌عنوان یک انجمن فراگیر و فدراسیونی مشارکتی تبدیل کند و منافع اعضای آن را به‌عنوان اهداف اصلی و اصول راهنما در بر می‌گیرد.

وی همچنین گفت: از این رو ایفلا نظرسنجی از اعضای خود برای درک بهتر آنچه این افراد از انجمن‌های خود انتظار دارند انجام می‌دهد. این اولین نظرسنجی از اعضا بوده است که ایفلا در طول این ۹۰ سال بعد از تأسیس خود انجام داده است. نتایج این پژوهش در تمام فرایندهای پروژه چشم انداز جهانی تلفیق شد. بعد از این نظرسنجی، ایفلا یک فرایند مباحثه‌ای درباره فعالیت‌های هسته و اصلی کتابخانه‌ها را در سراسر جهان آغاز کرد. با این رویکرد کاملاً جدید، ایفلا کیفیت سازمانی فراگیر و مشارکتی را با توجه به همه ذینفعان در حوزه کتابداری نشان داد. از بسیاری کارشناسان کتابداری تا آنجا که ممکن است انتظار می‌رود تا به‌طور فعالانه در این امر شرکت کنند و همچنین هر فردی که حرفی برای گفتن در حوزه توسعه کتابخانه در آینده دارد، بیان کند.  نهایتاً ما ۲۲ هزار پاسخ آنلاین از سراسر جهان دریافت کردیم که یعنی ۲۲ هزار فرد در تمام دنیا علاقه‌مند به آینده کتابخانه‌ها هستند. سرانجام، در کنگره کتابخانه و اطلاعات جهانی ایفلا ۲۰۱۸ در کوالالامپور، گزارش پروژه چشم انداز جهانی به اعضایش ارائه شد.

بابارا لیسون اضافه کرد: این یک روش بسیار موفق برای ایجاد یک کار کتابخانه‌ای یکپارچه به‌عنوان یک هم افزایی شبکه‌ای مؤثر در بین انجمن‌های کتابداری و افراد بوده است. این اولین قدم از بسیاری از مراحل بعدی بوده است که می‌تواند از یک رویکرد فراگیر و مشترک بهره ببرد و کار فوق‌العاده ایفلا را هماهنگ کند و کتابخانه‌های جهان باید طی سال‌های آینده آن را انجام دهند. حال ، بیایید نگاهی به مرحله بعدی فعالیت‌های توسعه بیندازیم.

وی افزود: بر اساس نتایج فرایند چشم انداز جهانی، ایفلا کار بر روی یک راهبرد جدید برای فدراسیون را آغاز کرد. راهبرد ای که مبنای عمل و فعالیت‌های ایفلا برای سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ را فراهم می‌کند. این راهبرد به‌عنوان یک نقطه مرجع طراحی شده است، نه تنها برای مراکز واحدهای حرفه‌ای قدیمی ایفلا و دفاتر منطقه‌ای و زبانی بلکه برای همه اعضای ما و کل حوزه کتابداری. این باید بستری لازم برای انرژی جدید و تراز بندی جدید در تلاش‌های ما باشد. همچنین برای شما ایجاد شده است. این راهبرد مبتنی بر ۴  حوزه راهبردی. اول. تقویت  صدای جهانی کتابخانه‌ها و دوم. الهام بخشی و افزایش عملکرد حرفه‌ای، سوم. ارتباط دهی و قدرتمند سازی رشته و چهارم. بهینه سازی سازمان. در هر مسیر راهبردی، ۴ طرح اصلی چارچوب مند ارائه می‌شود که در اطراف آن همه می‌توانیم حوزه خود را توسعه دهیم و به چشم انداز خود برسیم می‌توانم به شما توصیه کنم نگاهی به این راهبرد در وب سایت ایفلا بیندازید. این راهبرد مبتنی بر این باور است که مردم، جوامع و سازمان‌ها برای رفاه اجتماعی، آموزشی، فرهنگی، مردم‌سالار و اقتصادی خود به دسترسی جهانی و عادلانه به اطلاعات، ایده‌ها و ابتکارات نیاز دارند.

رئیس منتخب ایفلا اضافه کرد: ایفلا متقاعد شده است که ارائه خدمات کتابداری و اطلاع رسانی باکیفیت بالا به تضمین دسترسی کمک می‌کند و این راهبرد یک اعتقاد اصلی دارد. این راهبرد چشم انداز و جهت گیری مشخصی را برای کار سازمان ما و همه کسانی که در آن شرکت دارند تعیین می‌کند. بیشتر از این، به‌عنوان یک نقطه مرجع برای تسهیل همکاری و پشتیبانی از هم ترازی مرزها، در انواع کتابخانه‌ها و در تمام سطوح کار کتابخانه طراحی شده است. یک چیز واضح است، این راهبرد بدون مشارکت حوزه کتابخانه قابل نمی‌توانست توسعه یابد، و تنها با همکاری و حمایت انجمن‌ها،  نهادهای کتابخانه و افراد و با حمایت شما می‌تواند توسعه یابد.

وی افزود: با این وجود، اگر پیگیری برای کار عملی انجام نشود، راهبرد به‌تنهایی هیچ ارزشی ندارد. این اساس عمل، و اساس یک روش جدید کاری است. خب، بگذارید نگاهی به این اقدامات بیندازیم. می‌خواهم یکی از مهم‌ترین پروژه‌های فعلی را که ایفلا در ۳ سال گذشته انجام داده است، به شما معرفی کنم. این برنامه حامی بین‌المللی است که آی اِی پی نیز نامیده می‌شود آی اِی پی پروژه ظرفیت‌سازی است که ایفلا از طریق آن کمک می‌کند تا کتابخانه‌های جهان با توجه به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد، از نظر سیاستی و راهبردی به‌عنوان نهادهای مهم ، بیشتر دیده شوند آن‌ها نقشه راهی جهانی برای توسعه پایدار و عادلانه در همه جای دنیا ارائه می‌دهند. اهداف توسعه پایدار، خودشان، نگرشی جامع از آنچه در حال حاضر و در آینده خلق می‌کنند، یعنی جوامعی غنی‌تر و عادل‌تر پیشنهاد می‌کنند. این اهداف تأکید می‌کنند که موفقیت نیاز به پیشرفت در تمامی مرزها دارد و دولت­ نیازمند توجه به دارد که به محرکه‌ای میانبر توسعه توجه کند. اطلاعات یکی از این عوامل محرک است و دسترسی به اطلاعات از جمله مهارت‌های استفاده از اطلاعات، شامل اهداف توسعه پایدار و کم و بیش صریح می‌شود. کتابخانه‌ها، البته، شرکای ضروری در ارائه اطلاعات برای دولت‌ها و همچنین شرکای ضروری برای اهداف توسعه پایدار هستند. اکنون ایفلا از دستور کار توسعه پایدار سازمان ملل به‌عنوان فرصتی برای نشان دادن همسویی کار کتابخانه‌ها با نیازهای جامعه و اهداف توسعه جهانی استفاده می‌کند.

وی به نقش کتابخانه‌ها به‌ویژه از نظر دسترسی آزاد به اطلاعات، از نظر مشارکت‌های اجتماعی و از نظر ارتقا سطح سواد اطلاعاتی در سراسر جهان مهم دانست و افزود: ایفلا،از این فرصت برای آغاز این برنامه گسترده با استفاده از دستور کار توسعه پایدار سازمان ملل استفاده کرد تا به سیاستمداران و تصمیم گیرندگان سطح بالا نشان دهد که دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل از طریق فعالیت‌های کاری کتابخانه‌ها بهتر انجام خواهد گرفت. این اهداف توسعه پایدار مبنایی بسیار مهم برای خدمات ما به مردم و کل جامعه است.

وی ادامه داد: آن‌ها به تمام جنبه‌های مشارکت‌های اجتماعی اشاره می‌کنند که کتابخانه‌ها که قبلاً به جامعه اعطا کرده‌اند و البته آن‌ها باید کتابخانه‌ها را برای ارتقا مشارکت و تعهدات خود برای فعالیت‌های اجتماعی برانگیزند. اینها عمدتاً اهداف توسعه پایدار برای فعالیت‌های کتابخانه هستند: این هدف توسعه پایدار شماره ۴، آموزش است و هیچ آموزشی بدون کار کتابخانه‌ها امکان پذیر نیست.

وی افزود: آموزش و یادگیری مادام‌العمر موضوعاتی هستند که باعث ارتقا آموزش فراگیر، عادلانه و باکیفیت می‌شوند. دستیابی به اطلاعات برای دستیابی به هدف آموزش برای همه ضروری است. این مبنایی را برای دانش و توسعه مهارت‌های تفکر انتقادی و شهروندی مردم‌سالار فراهم می‌کند. به‌ویژه کتابخانه‌ها نه تنها با تهیه ابزار جمع آوری اطلاعات به‌صورت آنلاین، بلکه با داشتن مهارت‌های تجزیه و تبدیل آن‌ها به دانش مفید، نقش اساسی در آموزش دارند.

وی به توسعه پایدار یک جامعه پیشرفته اشاره کرد و عنوان کرد: یکی دیگر از اهداف توسعه پایدار، شماره ۸، اشتغال و رشد است. دستیابی به اطلاعات یک عامل کلیدی در دستیابی به شرایط مناسب برای رشد اقتصادی پایدار و اشتغال است. فناوری اطلاعات و ارتباطات تقریباً در هر جنبه از اقتصاد جهان نقش مهمی دارد و اینترنت کلید توسعه است. فناوری اطلاعات و ارتباطات بلافاصله افراد را به دنیا متصل می‌کند .آن‌ها فرصت‌های آموزشی را گسترش می‌دهند، جرقه خلاقیت و نوآوری را می‌زنند، و در را به سمت خدمات مالی جهانی باز می‌کنند. آن‌ها درها را به روی افرادی که از لحاظ تاریخی محروم بوده‌اند، از جمله زنان، جوانان و افراد دارای معلولیت باز می‌کنند. اما فناوری اطلاعات و ارتباطات تنها زمانی به توانایی کامل اقتصادی خود می‌رسند که افراد مهارت‌های لازم برای استفاده معنادار از اطلاعات را کسب کنند. کتابخانه‌ها مؤسساتی هستند که مردم می‌توانند یاد بگیرند چگونه از فناوری‌های مدرن به‌طور معناداری برای اهداف شخصی و همچنین برای مهارت‌های حرفه‌ای خود استفاده کنند.

همچنین افزود: هدف بعدی توسعه پایدار شماره ۱۰، توانمندی و عدالت است. دانش نه تنها قدرت است؛ بلکه این امر برای پیشرفت در کاهش نابرابری در جوامع و کشورها ضروری است.  بیش از هر زمان دیگر، دانش از طریق فناوری‌های دیجیتال توزیع می‌شود، به این معنی که مسیر پیشرفت، از طریق دستیابی معنادار به اطلاعات است. بسیار مهم است که اتصال دیجیتال در همه جا قابل اعتماد و به‌اندازه کافی سریع باشد، بنابراین افراد فقیر و نادیده گرفته شده بتوانند از مزایای آن بهره‌مند شوند. با این حال، دسترسی به‌تنهایی کافی نیست. فرصت‌های فراهم شده توسط فناوری باید مربوط به کسانی باشد که بیشترین جمعیت محروم را دارند و آن‌ها نیز باید مهارت‌های استفاده از فناوری‌ها برای آن‌ها نیز توسعه یابد. اینکه شهروندان بتوانند از این امر استفاده کنند یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های اجتماعی موجود در کتابخانه‌ها است.

وی اضافه کرد:  آخرین هدف توسعه پایدار که می‌خواهم در رابطه با کتابخانه‌ها به شما ارائه دهم، تغییر اقلیم است. تغییرات آب و هوایی نوید می‌دهد که این که ما چطور و کجا زندگی کنیم را کاملاً تغییر دهد. مدت‌هاست که دانش درک کرده است که چگونه فعالیت‌های انسانی جو سیاره را آلوده می‌کند و باعث می‌شود دمای کره زمین سریع‌تر از همیشه افزایش یابد. با این حال، بخش عمده‌ای از مردم از علل و شدت مشکل ناآگاه هستند یا از اطلاعات نادرست برخوردار هستند. اگر بخواهیم سیر انسانی تغییر آب و هوا را برطرف کنیم و از اکثر اثرات فاجعه جلوگیری کنیم، نیاز به دسترسی معنادار به اطلاعات وجود دارد. کتابخانه باید نقش اساسی در ارائه حقایق داشته باشد تا مردم را ترغیب کند که علم تغییر اقلیم را درک کنند تا در این مبحث تأثیر بگذارد.

رئیس ایفلا خطاب به کتابداران در کتابخانه‌های عمومی گفت: برنامه حمایتی بین‌المللی تلاش می‌کند تا به بخش کتابخانه توانایی ایجاد و ترویج سیاست مطلوب چارچوبی برای خدمات کتابخانه‌ای باارزش افزوده به جامعه، تنظیم و اجرای دستورالعمل‌های اقدامات منطقه‌ای و ملی، و بهبود و حتی گاهی خلق مهارت‌های حمایتی برای کتابداران را ارائه دهد. هدف دوم برنامه آی اِی پی نیز بسیار مهم است. از آنجا که این برنامه به‌منظور تضمین دسترسی پایدار مردم به اطلاعات از طریق خدمات و برنامه‌های کتابخانه‌ای منجر به بهبود کار حمایت از سوی انجمن‌های کتابخانه‌ای و کتابداران در سطح ملی و منطقه‌ای می‌شود، این امر باعث ارتقا سواد اطلاعاتی می‌شود. در حال حاضر ، ۷۵ کشور از سراسر جهان در این برنامه آی اِی پی شرکت دارند.

وی افزود: امیدوارم که سخنرانی من بینشی خوب و جامع از فعالیت‌های ایفلا برای شما ایجاد کرده باشد. من سعی کردم به شما نشان دهم که ایفلا چگونه با کتابخانه‌ها و کتابداران جهان همکاری می‌کند، چگونه ایفلا سعی در حمایت و تشویق آن‌ها در اقداماتشان برای تحولات اجتماعی و جامعه دارد، همچنین ایفلا برای شما (ایران) نیز کار می‌کند.

در پایان، باربارا لیسون گفت: می‌توانم به شما نشان دهم که ما سعی خواهیم کرد به مشارکت خود با شما ادامه دهیم و همیشه به‌عنوان همکار و عضوی از شما شنونده شما خواهیم بود. رئیس، دبیر کل، ستاد هیئت مدیره و خودم، ما احساس مسئولیت می‌کنیم که از دنیای کتابخانه‌ها در مسیر ورود به آینده حمایت کنیم و همیشه برای شنیدن  نظرات و خواسته‌های شما سراپا گوش خواهیم بود. من هم اکنون برای شما یک همایش موفق و مطلوب، همراه با بینش‌های جدید و مفید بسیاری برای کارتان، خودتان و به نفع مراجعه‌کنندگانتان آرزو می‌کنم. 

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 8 =